Teknik Konular

"Bu blog çok karmaşık, neyin ne olduğu anlaşılmıyor."
(Aşina olmayanlar için bloğun nasıl kullanılacağına dair açıklamalar)

Blog ilk bakışta çok karmaşık görünebilir. Neyin ne olduğunu anlamakta güçlük çekebilirsiniz. Bu nedenle size bir çıkış yolu göstermek adına bir-iki kısa açıklama yapma gereği duydum.

Aşağıdaki şemada da görüldüğü gibi, blog denen siteler 4 bölümden oluşmaktadır (başlık, ana bölüm, kenar çubuğu, altlık). Benim bloğumda ana bölüm solda, kenar çubuğu ise sağda yer alır:


GÖÇEBE DÜŞÜNCELER
ANA BLOG BÖLÜMÜ
Burada kayıtlar yer alır. Yazılar, fotoğraflar, videolar vb. Kayıtlar yayımlanma tarihine göre sıralanır. En son yayımlanan kayıt en üstte yer alır. Ana sayfada son 20 kayıt gösterilir.

Bu bölümde, sayfanın en altındaki ok işaretine tıklayarak geçmiş tarihli kayıtlara ulaşabilirsiniz.

Her kaydın hemen altında bulunan Yorum bağlantısına tıklayarak o kayıtla ilgili görüş ve eleştirilerinizi bildirebilirsiniz.

KENAR ÇUBUĞU
Blogun bir nevi mutfağı işlevini gören bu bölümde, son yorumlar, blog arşivi… gibi teknik bilgilerin yanı sıra, widget ve gadget denilen 
araç ve gereçler yer alır.

Bu bölümdeki arama çubuğunu kullanarak blogda arama yapabilir, bu siteye katılın sekmesine tıklayarak da bloğun takipçisi olabilirsiniz.
Blog Alt Bilgisi
Kenar çubuğuna benzer bir işlevi vardır. 



ANA BÖLÜM HAKKINDA AÇIKLAMALAR
  • Bloğun başlık resminin hemen altında yer alan menüde, bu blogda yayımlanan içerik kategorilere ayrılmıştır. Kafamın İçi, Kelimeler, Şeyler...
  • Herhangi bir kaydın (yazının, resmin vb.) blogda ne zaman yayımlandığı o kaydın başlığının hemen altında yazar.
  • Bir kayıt hakkında yorum yapmak, görüş bildirmek, eleştiride bulunmak, soru sormak istiyorsanız, kaydın en altında yer alan Yorum bağlantısına tıklayınız. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayımlanır. “Şöyle yazsam yayımlanır mı acaba?” gibi tereddütlerde kalmanıza gerek yoktur. Kayıtla ilgili olduğu sürece her türlü yorumunuz yayımlanır. Diğer konular için İletişim sayfasını kullanabilirsiniz.
  • Bir kaydı Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarında paylaşmak için, yine kaydın altında yer alan paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir arkadaşınıza veya daha sonra tekrar okumak için kendinize e-posta yoluyla da gönderebilirsiniz.
  • Ana sayfada 20 tane kayıt bulunur. Kayıtlar yayımlanma tarihine göre sıralanır. En son yayımlanan kayıt en üstte yer alır. Bu 20 kayıttan önce yayımlanmış olanları görmek için bölümün en altında, sağda yer alan “Önceki Kayıtlar” (veya ok işareti) bağlantısına tıklayınız.

KENAR ÇUBUĞU HAKKINDA AÇIKLAMALAR
  • Üye Olmak: Bu siteye katılın bağlantısına tıklayarak bloğun bir takipçisi / üyesi olabilirsiniz.
  • Arama yapmak: Arayan Bulur başlıklı arama çubuğunu kullanarak blogda arama yapabilirsiniz. Arama sonuçlarınız ana blog bölmesinin en üst kısmında görünür. Daha önce burada olduğunu düşündüğünüz ama arayıp da bulamadığınız herhangi bir kayıt varsa lütfen bana bildiriniz.
  • E-posta abonesi olmak: E-posta ile takip edin başlıklı alana e-posta adresinizi yazıp “Abone ol” sekmesine tıkladığınızda küçük bir pencere açılır. Burada gördüğünüz doğrulama kodunu ilgili yere yazıp “Complete Subscription Request” sekmesine tıkladığınızda e-posta abonesi olmuş olursunuz. Abone olduktan hemen sonra size bir doğrulama mesajı gönderilir. Bu mesajda da ilgili yere tıklayarak e-postanızı doğrulamış olursunuz. Böylece, blogda her yeni kayıt yayımlandığında size otomatik olarak bir e-posta gönderilir.
  • Arşiv: Blogda aylık arşiv kaydı tutulmaktadır. Bu blogda 2006’dan bu yana yayımlanan tüm kayıtlara aylık olarak buradan ulaşabilirsiniz.
  • Sayfalar başlığı altındaki bağlantılar, blogda yer alan sabit sayfalara erişmenizi sağlar. Bunlar, diğer internet sitelerindeki gibi durağan sayfalardır. Şu an okumakta olduğunuz sayfa da onlardan biridir.
  • Fazladan Menü başlığı altındaki bağlantılarsa, ana menüde yer almayan diğer kategorilerdir.
  • Sosyal Medya Hesaplarım başlıklı alanda sosyal medya hesaplarıma ulaşabilirsiniz.

YORUMLARLA İLGİLİ NOTLAR
  1. Yorumunuzu yazarken lütfen dil bilgisi kurallarına uymaya özen gösteriniz. 
  2. Yorum eklemek için bir kimlik seçin menüsündeki hesaplardan birine sahip değilseniz Adı/URL seçeneğini tıklayarak adınızı ve varsa sitenizin adresini yazınız.
  3. Yazdığınız yoruma verilen cevaplardan haberdar olmak istiyorsanız yorum formunun sağ-alt köşesindeki Beni bilgilendir seçeneğini işaretleyiniz.
  4. Ziyaretçiler bazen "adsız" yorum yazarlar. Yorum size ait bir fikirdir, o halde adınızı saklamanın hikmeti nedir?

Bu sayfanın son güncellenme tarihi: 30.08.2020.
Sayfa başına git