25 Temmuz 2008

Marmaris

Dönüp bakacaksın sahile,
Kumlarda bir orospunun
ayak izleri belirecek,
"İşte," diyeceksin,
"Hayat bu."

2005

4 yorum:

  1. şiirlerinizin pek çoğunu okudum. her şey şiirin konusu olabilir düsturuna uygun olarak keyifle okunan şiirler kaleme almışsınız. şiirde zeka pırıltısı görebilmek benim için başlıca kriterlerden. örneğin en beğendiğim şiiriniz bu oldu. üslup olarak garipçilere yakın buldum. insana huzur veren, rahat bir söyleminiz var. takibe devam diyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat kardeşim, hoş geldin. Teşekkür ederim güzel sözlerin için. Benim onlara şiir demeye pek dilim varmıyor doğrusu. Tabi, bir Orhan Veli'yi, bir Edip Cansever'i okuyunca nasıl varsın. :) Yine bekleriz. Sağlıkla kal.

      Sil
  2. eyvallah hoş bulduk. Şiirlerine haksızlık etme üstad, cins şiire ulaşmak pek kolay sayılmaz tabii kabul ediyorum ama yazdıkların şiir olmuşlar gerçekten.

    aslında yazarın yalnızlık burcu yazısına ilişkin de bir şeyler karalamıştım ama talihsizlik bu ya bağlantı gitti ve yazdıklarımın tamamı silindi :) oradaki popüler kültüre ve çoksatarlara ilişkin yazdığın her cümlenin altına imzamı atarım. dediğin gibi Türk edebiyatı da enteresan bir dönem yaşıyor. Klasiklerin yanında klasik yaratabilecek yazar sayısı ilginçtir neredeyse sıfır. Bir Tanpınar, bir Atay, bir Orhan Kemal yetiştiremiyoruz. Ama yazında da belirttiğin gibi onlarla beslenmiyoruz ki nasıl onlardan yetiştirelim :) Öğretmen dahi elinde çoksatarla geziyor :)

    Her neyse daha çok üzerine yazılır bunların, görüşmek dileğiyle başka yazılarda,başka düşüncelerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiirler hakkındaki düşüncelerin için tekrar teşekkürler.

      Allah'tan bu bloglar var, diye çok geçiriyorum içimden. Popüler kültür toplumu o denli sarıp sarmalamış ki, etrafında kafa dengi insanları mumla ararsın da bulamazsın. İşte, tam da böylesi durumlar için blog camiası birebir. Seni tanıdığıma çok memnun oldum. Blogun da çok güzel. Az da olsa hakiki okurların olduğunu bilmek edebiyatın geleceği açısından sevindirici.

      Sağlıkla, sevgiyle...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git