17 Aralık 2012

Kıyametin Alametleri

Kıyametin 7 tane alameti vardır. Birincisi 10 yaşına varmaktır. İkincisi 20 yaşına, üçüncüsü 30 yaşına varmaktır. Bu üçü, kıyametin küçük alametleridir. 

Diğerleri de büyük alametler olup, şunlardır: dördüncüsü 40 yaşına, beşincisi 50 yaşına varmaktır. Altıncısıysa 60 yaşına varmaktır ki, gayet büyük bir alamettir, kıyametin iyiden iyiye yaklaştığını haber verir. 

Ve nihayet son alamet 70 yaşına varmaktır. Kişi bu yaşa geldi mi, kıyamet kapıda demektir.

(Ne enteresan şeyler şu insanlar, kendi kıyametlerini düşündükleri yok, oturmuş dünyanın kıyameti üzerine kafa yoruyorlar. Sen 70 yaşına geldiğinde kıyamet ha elli yıl sonra kopmuuuş, ha bin yıl sonra, fark eder mi?)

8 yorum:

  1. Peki sadece 20 yasindaysak ya da 30 yani, peki madem oyle olsun, tahmini kisisel kiyametimizin sadece Küçük alemetlerini karsilayabildiysek henuz oturup panige mi kapilmaliyiz? :)) Yarinimiz garanti mi de 21 ARALIK icin endiseleniyoruz? Ve bence cok da guzel Bir eski soz var bu duruma uyabilecek: Korkunun ecele faydasi yok...

    Not: 'Ne enteresan ki su insanlar kendi kiyametlerini dusundukleri yok dunyanin kiyametini dusunuyorlar...' kismina katilamiyorum.. Belki hepimiz dunyaya kendi ellerimizle hazirladigimiz sayisiz kiyamet uzerine biraz kafa yorabilsek her sey daha 'mutlu' olurdu... Ben, siz, oteki digeri hepimiz dunyayiz zaten. Onu bekleyen hicbir seye kayitsiz kalamayiz dolayisiyla.. Tabi bu sacma kiyamet soylentilerinden soz etmiyorum..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar Bettra, nasılsın, umarım her şey yolundadır.

      Bana sorarsan, milyon yıldır yaşan dünyamız öyle elli yıl, yüz yıl sonra falan yıkılacak değil. Güneş her gün doğuyor, yıldızlar yerli yerinde, insanlardaki paniği anlayamıyorum ben. Bu bir yana, hadi diyelim paniği maniği anlayışla karşıladık, Kıyamet günü hakkında bu kadar kaygılanan insanların ona yönelik hazırlık yapmaları da gerekir değil mi, ama nerede.

      Hocanın birine gitmiş köylüler, hocam, demişler, uzun zaman oldu yağmur yağmıyor, bizi bir yağmur duasına çıkarsan da, dua etsek yağmur yağsa. İyi, demiş hoca da, falan gün gelin yağmur duasına çıkalım. O gün gelmiş, hep beraber hocanın yanına gitmişler, hoca bunlara bakmış, dua mua yok, dönün evinize gidin, demiş. Neden, diye meraklanmışlar. Hoca cevabı yapıştırmış: Siz gerçekten yağmurun yağacağına inansaydınız şemsiyelerinizle gelirdiniz. Bizim memleketinki de bu hesap.

      Neyse, kafanı fazla şişirmeyeyim. Burada harika bir kar yağıyor. Hava da soğuk. Her şey yolunda anlayacağın, besbelli, kıyamete daha epey var.

      Selamlar, sevgiler...

      Sil
    2. Tesekkurler.. Burada malesef kar yok ama Ben de iyiyim :)

      Benim hicbir fikrim yok ne zaman kopar bu kiyamet.. Pek oyle son dakika alametleri de yok dedigin gibi.. AMA Kim bilir belki de kiyamet dunyaca her seyin yolunda oldugunu sandigimiz Bir gun kopar. Kim bilebilir...? Iyisi mi gonlumuzu ferah tutup 'iyi' insan olmaya calisarak devam edelim...

      Sevgi ve saygilar...

      Sil
  2. Öncelikle merhaba :) Kıyamet alametlerinden bahsetmişsiniz yorum yazmadan duramadım.Maalesef bazı insanlar,kıyamet alametlerini bile yaşayamadan bu dünyadan göçüp gidiyor.Neden kıyamet alametleri veya teorileri bu kadar saçma ve mantıksız bulunuyor onu anlamış değilim.Neden derseniz,birçok uygarlık ve ileri medeniyet olan bu uygarlıklar 2012'de bazı olayların yaşanacağını işaret etmiş.Çoğu eski uygarlığın takvimi,2012 yılında sona eriyor ve Nostradamus'un kayıp kitabında bulunan çizimler de gezegenlerin birleşmesinden bahsediyor.Şimdi,demek istediğim ben kıyametin 21 Aralık'ta kopacağına inanmasam da olabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak ve bunun dışında yarın ve hatta bugün ölümle yüz yüze geleceğimizi unutmadan hayatlarımızı olumlu yönde değiştirmemiz gerektiğine inanıyorum.21 Aralık'ta hiçbir şey olmayabilir ne olumlu ne de olumsuz.Önemli olan her iki kıyamete nasıl hazırlandığımız.Saçma denilen tahminleri,işaretleri araştırmanızı öneriyorum ki buna göre aksini ispatlayan somut ispatlar sunabilirsiniz yoksa bunun dışında bu duruma inanan veya inanmayanları sorgulamaya kimsenin hakkı yoktur.Yani kıyametin ne zaman kopmayacağını söyleyebilir misiniz örneğin?Herkesin birbirine daha hoşgörülü olduğu bir gelecek dileğiyle,sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Denise the Menace, hoş geldin. İlk olarak, yorumun için teşekkür ederim.

      Kıyamet alametleri ve teorilerinin neden bu kadar saçma ve mantıksız bulunduğunu anlamadığını söylüyorsun. E, çünkü mantıksız da ondan. 21 Aralık'ta kopacak olan kıyametten, Şirince dediğimiz avuç kadar köy nasıl kurtulacakmış, doğrusu ben de bunu anlamıyorum. Hani, mantık bunun neresinde?

      ... ben kıyametin 21 Aralık'ta kopacağına inanmasam da olabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak... diyorsunuz. Peki ama, ihtimal dediğimiz şey nedir ki zaten? İhtimal her zaman vardır. Şu önümüzdeki saniye içinde her şeyin olabilme ihtimali vardır.

      Aslında seninle bu konuda aynı düşünüyoruz da düşüncemizi farklı sözcüklerle dile getiriyoruz, hepsi bu. Galiba meramımı tam anlatamamışım. Benim de dediğim şey, her an düşüp ölebileceğimiz. Hal böyleyken, neden bu bizi ilgilendirmiyor da, dünyanın kıyameti ilgilendiriyor?

      Saçma bulduğum bazı işaretleri/alametleri araştırmamı istemişsin. Mesela hangilerini? Ben Müslümanım, bu konuda kendi inançtaşlarımı sonuna kadar eleştiririm. Bizim kitabımızda ne yazıyor, ona bakarım. Adamın biri, mesela bir Şintoist gelip, ben şuna buna inanıyorum, derse, onu hiçbir biçimde eleştirme hakkım olmaz. Kişi, inandığı gibi yaşarsa, inancı bizce yanlış olsa bile davranışında tutarlılık vardır. Bizim bu -maalesef- cahil Müslüman kardeşlerimiz öyle büyük bir tutarsızlık içindeler ki, yazmadan edemiyorum, ne yapayım. Bana da biraz hak ver.

      Sağlıkla, sevgiyle...

      Sil
    2. Aynı şeylerden bahsediyoruz aslında.Bir örnek vermek isterim.
      Örneğin,Titanik batmaz dendi.Bunun nedeni,büyüklüğünden veya görkeminden değil,su geçirmez bölmelere sahip olmasındandı.Peki ne oldu?Gemi,ön-yan kısmından aldığı darbeyle su almaya başlayınca su geçirmez bölümler basınca dayanamadı ve gemi battı.
      Diğer bir örnek;Dünya düzdür.Dünya yuvarlak dediği için Galileo idam edildi.Sonuç Dünya'nın yuvarlak olduğu kanıtlandı.Bu adam bir gök bilimciydi.Yani araştırma yaparak sonuca ulaştı ama ona inanmadılar.
      Başka bir örnek;Aya çıkmak saçma bir hayaldi.Sonunda Ay ve Mars'ı inceleme fırsatı bulduk.(Mars'a ayak basmasak da eminim bu bile saçma gelmiştir zamanında)
      Anlatmak istediğim bu gün bize saçma gelen şeylerin gerçekleşme olasılığının bulunduğu.Bu yüzden,hiçbir araştırmada bulunmamış (sözüm meclisten dışarı),bilgiye kapalı insanların bu tür ihtimaller hakkında saçma diyerek konuşması son derece mantıksız ve cahilcedir.Bu yorumu yazmanız bile bilgi edinmek istediğinize bir işaret açıkçası.Ben negatif bir yorum bekliyordum açıkçası :)
      İspatlar sunulmadığı sürece,bu olayın gerçekleşme ihtimalinin olup olmadığını yaşayarak göreceğiz.Bu yüzden sadece kendimizi hazırlamakla meşgul olmalıyız.Dediğin çok doğru.Yazımda da yazmıştım,ister bu cuma ister yıllar sonra bir cuma,belki yarın öleceksin.Bu yüzden kendimizi hazırlamalıyız öyle değil mi?Bu tür ihtimaller kendimizi iyi yönde geliştirmemiz için bir fırsat aslında.Araştırma yapmaktan korkmamalıyız.İnancınız kuvvetliyse hiçbir araştırma bunu sarsamaz.Bugün bana Tanrı yok deseler ben yine inanmaya devam ederim anlatabildim umarım.Sevgiyle kalın ve eğer bilgi edinmek isterseniz,kapım,bloğum her zaman açık :) Sevgiler.

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git