1 Mayıs 2017

Hayat tek bir fotoğrafa sığar mı?

Sığmaz bence. Fakat öyle bir an yakalarsın ki bütün bir hayatın özetidir. Gelgelelim kaç kez yakalanır böyle bir an? Diyelim yakaladın, bu senin hayatının ânı mı olacak, bir başkasınınki mi? Seninkiyse, o ânı çekecek biri o esnada orada hazır bulunacak mı? Başkasınınkiyse, çekmek için sen hazır olacak mısın, mesela yanında fotoğraf makinesi bulunacak mı? Kanımca derin mevzular bunlar.

4 yorum:

  1. Önce o kareyi yani anı yakalamayı sonra yanımda fotoğraf makinesinin olması ve tabii çekebilmek için gerekli tüm koşulları isterdim :))))

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir soru. Bir fotoğrafçılık kursuna katılmıştım. İyi fotoğraf çekebilmek için bazen saatlerce beklemekten söz ettiler.
    Ödül kazanmış fotoğraf sanatçıları anlık görüntüleri ustalıkla yakalıyorlar. Atom bombasının etkisiyle Nagasaki'de vücudu yanan kız çocuğunun fotoğrafını hiç unutamam.
    Duruma göre, pozisyona göre fotoğraf çekilebilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Makbule Abla. Her güzel şey emek ister elbette. Hafızalarda yer etmiş pek çok fotoğrafın kayda değer emekler sonucunda ortaya çıktığına inanırım ben de. Çoğu kimse güzel bir fotoğrafı belki sadece bir deklanşöre basılarak ortaya çıkmış sanır. Oysa kim bilir fotoğrafçı o ânı ölümsüzleştirmek için ne çabalar sarf etmiştir.
      Selamlar...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git