18 Aralık 2012

Bu Sabah

Daha alalı altı ay olmadı bu yeni makineyi, şu çektiği fotoğrafa bak.
Ninemin çeyizindeki eski kodak gibi çekmiş.

15 yorum:

  1. Ahahaha, altyazı süper :)

    YanıtlaSil
  2. yoo, bence oldukça güzel fotoğraf. Belki fotoğraf konusunda çok profesyonel olmadığım için bu yorumu yapım ama bir de şu var... O anneannenizin Kodak'ları da güzeldi.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Biri Yokmu, renklerde biraz sorun var, canlı değil. Neden bilmiyorum.

      O eski makinaların pabucunun dama atılması ne kötü değil mi? Zamanında birer servetti onlar. Şimdi herkesin elinde bir makine, herkes olmuş fotoğrafçı.

      Duyan da 60 yaşında sanacak beni şimdi. :)

      Sağlıkla kal.

      Sil
    2. Evet, doğru diyorsunzu aslında. Daha canlı renkler olabilrimiş. Ama ben fotoğrafa ilk baktığımda dalların iç içe geçmiş ve karların, dalların üzerlerinde birikmiş olması farklı bir etki uyandırdı bende. ÜStteki kargaların üçgen oluşturmuş olduğunu da düşünürsek kadraj konusunda güzel gibi geldi bana.

      Ama eminim ki yeni makinanızla çok daha güzel fotoğraflar çekersiniz illa ki.. :)

      Eski makinalara neden laf söyletmek istemiyorum bilemedim şimdi. :)

      Sil
  3. çok güldüm yazınaa :D allah iyiliğinizi versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nesrin, Allah cümlemizin iyiliğini versin.

      Sil
  4. Ben makineyle ya da renklerle ya da eskisiyle yenisiyle ilgilenmiyorum. Ne güzel kar yağmış oralara... Kar göresim var. Bir odun sobasının önüne kıvrılıp birkaç sayfa çeviresim, ağırlaşan göz kapaklarımı tutmayasım var. Kısa şekerlemenin ardından sobanın üzerine bir iki dilim ekmek koyup biraz peynir ve bir fincan çayla kızarmış ekmeğimi camın kenarında karı seyrederken yiyesim var. Ama burda yok işte o kar da soba da!

    Sevgiler,
    Bettra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Bettra, biz ekmek yerine yuvarlak dilimlenmiş patates koyardık sobanın üstüne. Neden artık yapmıyoruz, ben de bilmiyorum doğrusu...

      Anlaşılan karı çok seviyorsun. Merak etme, bu yıl her tarafa çok yağacak diyorlar.

      Karlı günler dilerim. :)

      Sil
  5. Biz patatesi tümden kabuklarıyla altına koyardık sobanın hani közün olduğu bölüme. Allah'ım ne lezzetli oldurdu :) Üstünde kahvaltı için kızarmış ekmek ve sonra akşamları kestane :)

    Aslında yazı da severim güneşi de.. Sadece her mevsim kendisi gibi olsun istiyorum. Yağacak diyorlar da aralık geldi daha bir kar tanesi göremedik İstanbul'da...

    Sana da gönlünce günler o zaman :)

    YanıtlaSil
  6. nenemin çeyizinde fotoğraf makinesi bir yana bir fotoğraf bile yoktu. seninki epey şanslıymış. ama dur bir dakika, bu şans mıdır? bir insanın fotoğrafa değil de gözünü kapattığı an gerçeğe baskın çıkacak görüntülere sahip olması, daha anlamlı değil mi?

    fotoğrafları herkese gösterebileceğimiz için önemseriz, ama ruhumuzda biriktirdiğimiz görüntüler, sadece bizim içindir. sadece bize ait görüntülere sahip olduğumuzda gördüğümüz her şeyin anlamı değişebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İsmail, nasılsın, her şey yolunda mı? Benim ninem epey şanslıydı, evet, ben kendim o kadar şanslı değilim.

      İşin özünde, gerçek elbette imaja baskındır, ben de senin gibi düşünüyorum. Ama günümüzde bunu görmüyor ki insanlar. Hayat sanal yaşanıyor. Hakiki olmayan görüntü/gölge/taklit pek çok şeyin önüne geçmiş durumda. Böyle olunca da, bu kez, senin bahsettiğin, ruhlarda biriken o görüntülerini çıkarıp orta yere sermek için çırpınıyor insanlar. Herkes görünmek istiyor çünkü; sanal bir dünyada gerçek olarak görünmek istiyor. Çağımızın hastalığı mı deriz artık buna, bilemiyorum. Sonumuz ne olacak diye çok merak ediyorum. Kafamda bir çıkış yolu da yok. Elli yıl sonrasını çok merak ediyorum.

      Bu arada, blogu tekrar açacak mısın? Görüşmek dileğiyle, sağlıkla kal.

      Sil
  7. Gunaydin :)
    Bana saglik, mutluluk, bol kazanc ve harika seyler yazmak icin ilham ve azim diler misin? Cunku kar diledin gece yagmis :) Az AMA olsun yagmis :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Gönülden isteyince oluyor, derler, ben de gönülden istemiştim. :)

      Tabii, senin de dediğin gibi, evvela sağlık. O olmadan hiç bir şey olmuyor. İnşallah, bugün İstanbul'un en sağlıklı ve enerjik insanı sen olursun ve bu enerjini mutlu olmak ve etrafına mutluluk ışınları saçmak için kullanırsın.

      İlham Perisi de, inşallah bugün işini gücünü bırakır ve sadece sana gelir.

      Sadece bugün için de değil, hayatta her zaman sağlıklı, mutlu, huzurlu olursun inşallah. Çünkü mutluluk da, huzur da aslında tek kişilik değildir. Yeryüzünde fazladan tek bir insanın bile mutlu olması, bütün insanların mutluluğunu etkiler, ben buna yürekten inanıyorum.

      Sağlıkla, sevgiyle kal.

      Sil
  8. Yazını okuyup güzel bir enerji depolaması yaptım. İstanbul'un en enerjiğii ben olur muyum bugün bilemiyorum ama benimki bana yeter :)

    Ben de olumlu düşüncenin, hislerin yine olumlu şeylere neden olacağına inanaırım. Gülümsemenin aldığı karşılık yine gülümsemedir ne olsa :)

    Not: Kar tuttu :D

    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git