15 Aralık 2012

Kıyamet

Bu topraklarda, insanların %99'unun Müslüman olduğu, bazı kesimlerce her zaman gurur dolu bir ses tonuyla dile getirildi. Toplumun ne kadarının ahmak olduğu ise ne yazık ki adam akıllı araştırılmadığı için hep muamma olarak kaldı.

Kendi dininin kitabında kıyamet üzerine ne yazıldığını bilmeyen bir toplum, oturmuş Mayaların dinine inanıyor ciddi ciddi. Önceleri, bu kıyamet söylentilerinin ciddiye alınmadığını, herkesin benim gibi gülüp geçtiğini sanıyordum, ama görüyorum ki toplumla aramda ciddi sayılabilecek bir uçurum var. Birkaç gün sonra kıyamet kopacağına, kopmasa bile bir şeyler olacağına basbayağı inanan insanlar var. Demek ki, %99'un Müslümanlığı falan aslında hikâye. Kişi, nüfus kâğıdında İslam yazılmayla Müslüman oluyorsa ömründe başı üç kere secde gören herkes cennetlik demektir.

Keşke toplumun %99'u Müslüman olacağına, sadece %10'u hakiki Müslüman olsaydı.

6 yorum:

  1. 21 aralıkta kopacagı soylenen kıyametten sadece "şirince" köyü kurtulacak dendiği için insanlar oraya gidiyor. Oteller tıkabasa doluymuş bir sitedeki habere göre. Akıl fikir diliyorum hepsine:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Nameless, -bu arada what's your name Nameless?- ben de akıl fikir diliyorum dilemesine de, Şirince'ye defalarca gittim, avuç kadar köy, o kadar insan nasıl konaklayacak ben de şaştım doğrusu.

      Sevgiler...

      Sil
  2. tespitler-çıkarımlar % 100 isabetli olmuş bence :)"Ahmaklık oranına" da epey güldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin N.Narda, teşekkür ederim, teveccühün. :) Ahmaklık üzerine Aziz Nesin bir şeyler söyledi de, tamamına erdiremedi maalesef.

      Sağlıkla kal.

      Sil
  3. Aziz Nesin'i baştan sona okuma listeme aldım zaten :) Gerçek şu ki müslümanım diyenlerin ezici çoğunluğu ne tefsir,ne hadis ne de fıkıh kitaplarının birinin bile yüzüne bakmıyor. Bir tek ayetin bile sayfalar dolusu tefsiri varken üstelik...misal fizikçi olmak için en az 4 yılını veriyorsun, bir sürü kitap deviriyorsun ama hem inançlıyım diyorsun hem de ilgili hiçbir kaynağa başvurmuyorsun...Her şey kulaktan dolma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzına sağlık. Meseleyi özetlemişsin işte. Naylon Müslümanlık bu, başka bir şey değil.

      Sevgiler...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git