30 Kasım 2015

Yazarı kutlamak

Yazılarını bloğundan severek okuduğum bir yazar var. Bu yazarın son romanı bir ödül aldı geçen gün. Bloğuna bir yorum yazarak kutlayayım dedim, sonra vazgeçtim. Zira adamın herhangi bir kitabını okumuş değilim. Kararsız kaldım. Böylesi bir durumda ne yapılır? Kutlamak olur mu olmaz mı? Mesela biri çıkıp da, sen adamın bir kitabını bile okumuş değilsin, neyi kutluyorsun, diye sorsa ne yanıt verilir? Çıkamadım işin içinden. Basit bir durum gibi görünüyor oysa. Kitapları okunmamış biri kitaplarından ötürü kutlanır mı? Peki, böyle bir durumda kendisi ne düşünür acaba? Kitaplarının, muhatabı tarafından okunup okunmadığını merak eder mi? Bir yazarın niçin kutlanması gerektiği az çok bellidir. Peki ya bir yazar kimin tarafından ve ne zaman kutlanmalıdır?

9 yorum:

  1. Tebrik ederim Harun bey.
    Bence takdir, tebrik, tesekkur kisi icin hissettiginde de iletilmeli.
    Ben takdir gudumluyumdur isimde. Blogda ve yazilarimda oyle bir talebim yok ama ilk cumle sizi mutlu ettiyse, siz de baskalarini mutlu etmelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sayın Jardzy. Ben de seni çok çok tebrik ediyorum. Bizler yazar olmadığımız için birbirimizi tebrik etmek, hatta yeri geldi mi kendi kendimizi tebrik etmek kolay tabi. Bize tebrik mi dayanır. :)) Sen ne âlemdesin? Aze'yle bir planlar yapmışsınız galiba...

      Sil
    2. Tesekkur edrim, eksik olmayiniz :)

      Birisinin cocugu dogunca cocugu gorup, hayattaki basarilarina sahit olmadan, hirki mi hirsiz mi bilmeden tesekkur ediyorsak, okumadan da yazar tebrik edilebilir.

      Geri durmayiniz.
      Ya benim hayatta bombalar, guller patliyor. Persembe anlatirim, zira plan kismen degisti ama iyi yonde. Hala gidiyoruz diye umud ediyorum. Yarin netlesince haber edicem. Ben gidiyorum ds, umutlu kismi sizde :))

      Sizi de Aze hanimi da kararinizdn oturu tebrik ederim. Persembe gorusmek dilegiylen

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Planlarınıza beni de dahil ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Lakin, neyi planladınız, perşembe günü ne yapılacak, hâlâ bilmiyorum yani.
      *
      Sayın Aze, bana sorarsanız blogla kitap farklı şeyler. Ondan ötürü kararsız kaldım ya.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Zor bir soru bence... Belki de o an ne hissediliyorsa onu yapmak güzel olabilir... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Persephone, hoş geldin. Söylediğine katılıyorum. Lakin o an hissedilen şey kararsızlıksa işin içinden çıkılmıyor. :)
      Sevgiler...

      Sil
  3. "Kitabi okuyacagina dair" bir soz vermek anlami buluyorum ben bu tur bir tebrikte. Kitabi okumadan once tebrik etmek bence anlamli; kitabi okuduktan sonra da kitapla ilgili bir kac guzel soz soylemek yarim kalan bir tebrigi tamamlar gibi sanki, ben yazar olsam boylesi hosuma gider :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ayça. Ben de çıkamadım işin içinden. Karşılaştırma yaparsak yazar okunmuş olsun olmasın kullanabilir. Misal, biri evlendiğinde doğrudan doğruya onu kutlayabiliriz, yani kutlama için araya herhangi bir şey koymaya gerek yoktur. Buradan bakınca yazarı da araya herhangi bir şey -örneğin kitabının okunup okunmamış olması- koymadan kutlayabiliriz gayet tabii. Gelgelelim iş yazara geldi mi ben nedense kendimi ikna edemiyorum.
      Selamlar...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git