3 Ağustos 2016

Radyoaktif ev

Evlerindeki radyo hep aktifti. Herhalde bir tek geceleri kapanırdı. Kimse de bunu yadırgamazdı, zira televizyon çıkmıştı çıkmasına ama henüz yaygınlaşmış değildi, bir-iki evde ya var ya yoktu. Hep pencerede dururdu radyo. Böylece yalnızca ev halkı değil, konu komşu da akşamlara kadar dinlerdi onu. Bazan çeşmenin başına su almaya gelmiş kadınların kendilerini radyoda çalan bir türküye kaptırdıklarını, bazan da gençlerin yakınlarda bir bahçede toplanıp bir Beşiktaş maçına dikkatlice kulak kesildiklerini görürdünüz. İşin en güzel yanı, her şeyin olağan karşılanıyor oluşuydu. Olağanüstü, olağandışı dedikleri şeyler buranın yakınına bile uğramamıştı.

4 yorum:

  1. Selam biz hala radyo dinleyiciyz. Şu an radyo ilef çalıyor.Sadece sski radyoda değil teknolojiyi kullanp bilgisayarda, televizyonun radyosunu kullanıyoruz.Ayrıca televizyonun sinema sisteminin radyosunu dinliyoruz.. Arabada giderken radyo dinliyoruz. Radyo dinlemekten vaz geçmedik.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Parıldayan Çiçek. Evet, radyo tarihe karışmış değil. Benim bile radyo dinlediğim olur. :)

      Radyo İLEF dinliyoruz dedin de, hakikaten devir değişmiş dedim. Bak mesela, haftada en az bir kez İLEF'in önünden geçiyorum, hem de tam kapısının önünden, gelgelelim radyosunun sesini bir kez olsun duymuş değilim. Oysa eskiden böyle miydi, radyonun sesi konuya komşuya da giderdi. Ya.

      Selamlar...

      Sil
  2. Aktif radyo :))
    Merak ettim Kaan Murat Yanık'ın kitaplarından okudun mu, seversin gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, okumadım. Kendimi daha çok klasiklere veriyorum son zamanlarda.
      Selamlar...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git