29 Ocak 2017

Hayde

Evin tek çocuğuydu. Bundan ötürü her gün kahvaltısını eder etmez birilerini bulup onlarla oynamak için dışarı çıkardı. En yakın evden başlayarak kapının ya da pencerenin önüne gider, yaşıtlarına, "Haydi gel, oynayalım," diye seslenirdi. Gelirse gelirdi, gelmezse bizimki başka kapıya, pencereye gider, aynını yapardı: "Haydi gel, oynayalım." Bir zaman sonra mahalleli alıştı bu duruma. O kadar ki kimse adını anmaz oldu, herkes ona "Haydigel" demeye başladı. Misal, komşu evlerden birine arkadaşını sormaya gittiğinde evin kadını çocuğuna, "Oğlum, arkadaşın Haydigel seni çağırıyor," derdi. Tuhaftır, kendisi de zamanla bu Haydigel adını benimsedi. Adını soranlara Haydigel diyordu artık.

Günlerden bir gün ailesi ekonomik nedenlerden ötürü Almanya'ya göçtü. Haydigel'in okula orada devam etmesi gerekiyordu haliyle. Gideli henüz kısa bir süre olmasına karşın meraklı bir çocuk olan Haydigel biraz Almanca öğrenmişti bile. Nitekim babası onu okula yazdırmaya götürdüğünde müdür adını sorunca bunu anladı ve hemen atılarak "Haydigel" deyiverdi. Kaydı yapıldı, pazartesi gelip okula başlaması söylendi. Pazartesi günü 3/A sınıfının öğretmeni sınıf listesinde yeni bir ad olduğunu fark etti. İşte bu ad, sahibi gelecekte ünlü bir filozof olacak olan Heidegger'di.

8 yorum:

  1. Çok iyi ya :) Bayıldım Hadigel'in hikayesine.

    YanıtlaSil
  2. Haydi gel katıl bize, mevlana misali...herkese açık olunca düşüncelere de açık olmuş haliyle filozof olmadın da şaşılacak bir durum yok;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba gerçek adı neydi, ben en çok onu merak ediyorum. :))
      Selamlar...

      Sil
  3. ahahahhahahaha

    Bu daha yalın ve öz olmuş.
    Tebrikler!!
    Nereden göçmüşler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Jardzyciğim. Nereden göçmüş olabilirler, tabii ki bizim oradan. :))

      Sil
    2. İnstagramda zukkumm'u görmediyseniz, ikinize de tavsiye ederim. Çevremde birlikte açıp gülebileceğim insan yok. Bari siz eğlenin :D
      Feride Kahrol ile de ilgili bi biyografi yazabilirsin bence.

      Sil
    3. Çok komik bir kadın. Sana benzettim biraz. :)
      *
      Feride... Tabii ya, nasıl da unutmuşum. Biraz hatırlamaya çalışmam lazım. :))

      Kendine iyi bak (ıyor musun) Jardzy.(?)

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git