30 Eylül 2012

Eylüle Veda

Bazı ayların, sanki adlarında gizledikleri bir tılsımları var. Eylül de onlardan biri. Şubat sadece kışı hatırlatır örneğin, ama eylül öyle mi? İçinde, ne olduğunu kestiremediğiniz bir şeyler barındırıyormuş gibi. Bir giz. Belki sonbaharın ilk ayı olduğundandır.

Bir eylülü daha uğurladık. "Geçip giden hayatımızdan gidiyor vallahi!" Eylülün bitişi bu iklimde hep aynıdır. Havalar iyice soğur, kollu giysiler ortalığa çıkmaya başlar. Yaklaşan kıştır. Üşüyen de sadece bedenler değil, pek çok insanın ruhu da üşümeye yüz tutar, zira geçip giden bahar ve yazdan umulan elde edilememiştir. Umutlar bir başka bahara kalmıştır vesaire.

Eylül, gidiş'in ayıdır. Güzel, sıcak günlerin, sıcaklığın, dostluğun. Kışın gidişini kimse umursamak istemez, ama giden yaz mevsimiyse gel de umursama. Giden'in ardından hepimizin hakkı değil midir biraz surat asmak?

Copyright © Scott E. Taylor
Süryanicede "üzüm ayı" anlamına gelen aylul'dan geliyormuş eylülün adı.



10 yorum:

  1. Neden surat asayım ki, ben yaz sevmeyenlerdenim:)

    YanıtlaSil
  2. Sonbaharın ilk ayını devirdik bile.Doğada sonbaharı çok severim.Bilhassa bu aylarda yürüyüş yapmak çok büyük keyiftir :)Her mevsim tadınca güzel ama bahar aylarını tek geçerim:)Aylul geçmiş neyime ,bundan sonra gelen de bizimdir,o da şerefimize:)

    YanıtlaSil
  3. Yürüyüş dedin de, iki yanı koca ağaçlarla kaplı, yerlerde kalın bir yaprak örtüsünün olduğu, o yaprakların çıkardığı hışırtıların seni alıp götürdüğü uzunca bir yola hasretim, bir sonbahar yürüyüşüne ne kadar ihtiyacım varmış, şimdi anladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atla Bolu / Yedigöllere git. (Yazdııktan sonra gülümsedim; atla :))

      Sil
  4. "Atla" dedin de aklıma geldi, (her söylenende de aklıma bir şey geliyor nedense) öyle bir yolda "at"la dolaşmak nasıldır acep? Onu da bir denemek gerek.

    :))

    YanıtlaSil
  5. Aylul'den geldiğini öğrendiğim iyi oldu. Nisan da Ermenicedendi galiba...

    YanıtlaSil
  6. Nisan da Süryaniceymiş. :) Ay adlarının kökeniyle ilgili bir bilgi var burada. Üstelik internet balonlarına da benzemiyor, bir profesörün sitesinden.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. AYLUL, eylül; ne güzel, teşekkürler. Resim seçimlerinizi de beğeniyorum.

    YanıtlaSil
  8. Asya Yazar'a ben de katılıyorum sanırım, tercih meselesi..
    Eylül, hüzün ayıdır. İnsanın damağında kekremsi bir tat bırakır; velakin bu tattan kendini alamayanlara şifadır. :)

    Sonbahar candır, can! Yani yazın tatlı neşesine ve kışın soğuk acısına tahammülü olamayanlara.. Bi de tabii ilkbahara alerjisi olanlara.. :)

    Greenday'den bir "Wake me up when september ends" şarkısı bu yoruma iyi giderdi doğrusu.. ;)

    YanıtlaSil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git