8 Aralık 2015

Yumurta 12 sarısı

Sabah erkenden metroya bindim. Her günkü gibi kalabalıktı. Trenin içi tıka basa insan doluydu, iğne atsan yere düşmezdi. Böyle durumlarda ayaktakiler için tutunmaya gerek bile yoktur, çünkü sıkışıklıktan yalpalamak, hele düşmek mümkün değildir. Geçelim, anlatacağım mesele bu değil.

Bir ara baktım kızın biri çantasından defter kalem çıkarıp yazmaya başladı. Sabah sabah ne yazacak diye meraklanacağım tuttu benim de. Göz ucuyla izlemeye koyuldum. Az sonra şunları okuyabildim:
* un 400gr.
* yumurta 12 sarısı
* 3 tam yumurta
* 1 çay kaşığı zeytinyağı 
* 1 çay kaşığı süt
Evet, tam olarak böyle; önce yıldızını koydu, sonra yanına malzemesini yazdı. Bu listede bir şey daha vardı da ne yazık ki onu aklımda tutamadım. Bunları nasıl tuttun, diye soracak olursanız, ezberledim. Evet, bildiğiniz ezberledim. Çünkü henüz oracıkta bunu bloğa yazmaya karar vermiştim. Verince de aklımda tutmam gerekti haliyle. Ben de ne yapayım, tıpkı ilkokul çocukları şiir ezberler gibi üst üste tekrarladım içimden. Ve işte görüyorsunuz, gayet başarılı bir biçimde de ezberledim.

Ben ezberlemekle meşgulken tren durdu, sanırım Akköprü durağıydı, bizim yazmanın hemen önünde oturanlardan biri kalkıp inince boşalan yere bu geçip oturdu. Bu kez sayfayı çevirip başka bir şeyin tarifini yazmaya koyuldu. Başlık da attı fakat maalesef okuyamadım. Bu sayfaya yazdıklarından da şunları koparabildim:
Kuşkonmaz
Ravioli
Buraka
Penna cotta
Bu kez de aynen böyle, yanına yıldız koymadan yazdı. Buraka ile penna cotta'nın ne olduğu hakkında bir fikrim olmadığı için dikkatlice bakmaya çalıştım, evet, tam olarak böyle yazıyordu. Unutmadan söyleyeyim, yazısı da gayet okunaklıydı kızın. Halbuki ben çiviyazısı yazan öğretmenler bile bilirim. Ne diyorduk, kız bir ara benim onu izlediğimin farkına da vardı sanki. Vardı da oralı olmadı. Sonra, çantasını mı dizinin üzerine koydu, başka bir şey mi yaptı, ne yaptıysa defterin pozisyonu değişti, değişince de yazılanlar tamamen görüş alanımın dışına çıktı. Böylece sabah macerasının sonuna gelmiş olduk.

Herhalde bir pastanede çalışıyordur, diye bir tahminde bulundum. Fakat söyler misiniz Allah aşkına, bu malzemelerle ne yapılır? En çok da o bir çay kaşığı sütü merak ettim, bir çay kaşığı sütten ne olur yahu, koysan ne koymasan ne? Sonra, buraka da neyin nesi? 

Bir daha da kimsenin defterine bakmayacağım. Sonra meraklanıyorum böyle.

13 yorum:

  1. ikincisi sanırım menü. Ravioli makarna çeşidi, panna cota ise bir tatlı olması gerek. Panna cotayı bu haftasonu tv'de görmüştüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Berkay, ben de internete baktım, panna cottayı gördüm de buraka nedi, hâlâ bilmiyorum. :)
      Selamlar...

      Sil
  2. Hahaha, son cümlen çok tatlı :)
    Gastroloji okuyor olabilir, aşçılık veya..Onlar yeni tarifler dener sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, öğrenciye benzemiyordu, kesin bir yerlerde çalışıyordu o. :)
      Sevgiler...

      Sil
    2. Ayrıca, gastroloji değil gastronomi olacak. Telefonumun kendini benden daha akıllı sanıp kelimelerimi değiştirmemesi iyi olurdu :)

      Sil
    3. Sanırım bilimkurgu filmleri gerçekleşiyor böylece; makineler insanın önüne geçiyor falan. :))

      Sil
    4. Eheh, öyle öyle sahiden :)

      Sil
  3. kimsenin defterine bakma ,bakıyorsan da yazma ,meraklanıyoruz sonra..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zoi, demek ki benim penceremden de senin pencerenden de görünen aynı şey. İşin ucu meraka çıkıyor. :)
      Selamlar...

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Merhaba , hoş geldin. 42 neyin yanıtı, maalesef çıkaramadım? :)
      Selamlar...

      Sil
  5. Fazla merak kediyi böyle öldürür işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Narda. İşte bu yüzden bundan böyle kimsenin defterine bakmayacağım zaten. :)
      Sevgiler...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git