11 Nisan 2014

I wanna swear

I wanna 
swear swear swear swear swear
to somebody
in a language
they don't understand
for the possibility
of making them shame,
because, my dears,
they do not 
understand anything,
they never
understand anything,
never ever
understand anything
in their own language.

15 yorum:

  1. That's good! Did you write it?

    YanıtlaSil
  2. It's really nice. I love it! Simple, but at the same time deep and lovely. You should write more,even perhaps in English ...

    Sincerely:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you once more for your kind comments. Then, allright, I'll consider your advice and try to write more poems. So good luck to me. :P

      Sil
  3. Sure. Good luck to youu! But, to me, you don't need luck! You need just talent and wish, and you have all those..
    Sincerely:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. That's very kind of you, Aze, but I don't agree with you in this matter of talent. I am talented? So who took my talent away? :P I think I just write simple stuff. :)

      Sincerely...

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Hi semiaa. If you wanna swear too, just swear, and enjoy it. That's good for your health. :)

      Regards...

      Sil
  5. Thank you, but it's not a compliment.. To be honest, I don't feel good taste about your many posts. I just like your sincere and candid on your posts mostly... Although I really like this poem just because it's simple. It seems that it's saying many things with " little" words...
    Moreover, what is talent? To me; talent, if you have a "difference or power" in order to make someone's mind, life, feelings, that is talent! Also
    I am not still sure what it is. At least it's a relative viewpoint ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Receiving this response, I've decided that I am a talented man. Hahaha. :))) Sure, from now on I'll tell the people about my talent.

      Your definition of talent is cool. I like it. I really have a difference--yes, I'm a different man, for instance, sometimes I think about myself, and decide that I am an ant. :))

      Sil
  6. The sentence was incorrect, but you understood I think:)
    ( it should be ...in order to make...feelings...any kind of impacts , that is talent...
    Okay...
    Take care..

    YanıtlaSil
  7. Yetenek konusu aklıma takılmıştı biraz; soru işareti olarak. Bugün kütüphane de İsmet Özel'İn bir kitabına rastladım. Hiç okumamıştım kendisini ama biliyordum. Şöyle bir yer gördüm bu konuyla bağlantılı olacağını düşündüğüm:Şiire başlama nedenlerinden birini şöyle anlatıyor kendisi :
    " ... Belli bir şeyi söylemek veya yazmak için hiç bir sebebe sahip değildim.Sadece söylemek, söyleyebilmek; yazmak, yazabilmek istiyordum. Belki de bu, bütün sanatların temelinde yatan duygudur.Sanat eseri dediğimiz ürün sanatçıyı ele vermek, sanatçıyı ifşa etmek üzere ortada değildir. Hatta diyebiliriz ki sanat eseri sanatçıyı olduğu gibi değil, olduğu kadarıyla değil; oluşa yönelişiyle, olma yönünde bir istikamet tutuşuyla bize açar. Sanatçının açtığı bizim için de bir açılım olduğu zaman, sanatçıyı şey bizi de açtığı zaman eserle bağlantı kurarız. Eserle kurduğumuz bağlantı bizi sanatçıya götürmez, kendimizi tanımaya götürür.
    Eğer sanat eseri bir hünerden ibaret olsa idi biz sadece o hüneri tanıyacak ve temas kurduğumuz üründen dolayı kendimizi yoklama girişiminde bulunmayacaktık. Sanat eseri sanatçının " nasıllığını" değil, "niçinliğini" düşündürür ve ifşa edilen bir şey varsa o bizim de kendimizin, kendimize, kendimiz hakkındaki ifşaatını içine alır. Bu sebepten dolayıdır ki her sanat eseri herkesin ilgisini çekmez, kendi sanatçısını, kendi şairini arar insanlar. "
    (İsmet Özel_Waldo sen neden burada değilsin )

    Bu alıntı benim, " etki" tanımıma biraz uyduğu için biraz da güzel bir bakış açısı olduğu için paylaşmak istedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyor musun, şiirin ne olduğu konusunu ele alan bir yazı görmüştüm bir edebiyat dergisinde. Okumuş ama hiçbir şey anlamamıştım. Bir kez daha okumuş ama yine bir şey anlamamıştım. Bunun üzerine üçüncü kez yavaş yavaş, altını çize çize okumayı denemiştim. Ne var ki sonuç değişmemişti. Sonraki bir-iki yıl içinde de iki kez okumuştum. Tahmin edebileceğin gibi yine bir şey değişmedi. İlk okuyuşumun üzerinden tahminen dört yıl geçmişti, bir gün kitaplığı düzenlerken rastlamış ve yine okumuştum. O zaman, üstünden geçen zamanın da etkisiyle, biraz anlar gibi olmuştum. Gelgelelim şimdi yazının başlığını ve yazarını bile hatırlamıyorum. Var gerisini sen düşün artık. :))

      Sil
    2. Bugün okuduğum kitaptan bir paragraf:

      "Yetenekten, doğuştan gelen becerilerden söz etmeyelim. Çok da yetenekli olmayan ama büyük olmayı başarmış o kadar fazla insan sayabiliriz ki. Bunlar bazı nitelikleri sayesinde büyüklüğü sonradan 'edinmiş', sonradan (bizim deyişimizle) 'dahi' olmuş kişilerdir."

      Nietzsche böyle demiş. Alain de Botton'un Felsefenin Tesellisi'nde geçiyor.

      Sil
  8. :-) Olsun...

    Aynı kitapta bazı şiir tanımlamaları vardı ilgimi çeken, madem öyle, şöyle ;
    " Üstelik şiirin bütün diğer sanatlardan ayrı bir özelliği daha vardır. Şiirin temel özelliği, kendini var kılan parçalara ayrılamayışında ve/veya şiirin ortaya çıkışının daha önceden izlenebilir bir yönteme bağlanamayışında bulunabilir.Şiirin yalnızca şiire özgü bir malzemesi, ham maddesi, birimleri, çerçevesi, mantığı yoktur. Bir şiirin nasıl söyleneceğini hiç kimse söyleyemez, çünkü şiir söylenen şeyin söylenişinde, söyleyişin içindedir.Bir sözün şiir oluşu, o sözün şiir dışında kalan bir alanda önem ve değer kazanmasıyla değil, sadece şiir kalarak önemli ve değerli bulunuşuyladır. Yani anlamlı bir sözü şiir olarak bir türlü, düz yazı olarak başka türlü düzenleyemeyiz.Bir söz şiir olduğu için" öyle" değildir, öyle olduğu için "şiir"dir.
    ...
    Şiirin yaptığı bu türden bir araştırmayı başka hiç bir yazı sanatı üstlenemezdi... Şiir kendini gösterir. Şiir bizi ( düzyazıda olduğu gibi) anlam alanına götürmek üzere dilden uzaklaştırmaz , anlamın dilde nasıl saklı kaldığını bildirerek dilin sırrına yaklaştırır."

    YanıtlaSil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git