23 Aralık 2015

Tıraştan sonra portakal iyi gider

Biz bazı erkekler, sakalımızın çıkmasına henüz upuzun yıllar varken, ilk tıraşımızı ne zaman olacağımız bile bütünüyle muğlak bir meseleyken tıraş olmaya imreniriz. Durup dururken ortaya çıkan bir imrenme değildir bu elbette, babamıza bakarak karar veririz buna. Babamızın tıraş oluşunu büyük bir keyifle ve de içimiz gide gide izler, biz de bir an önce büyüyüp tıraş olmak isteriz.

Zaman akıp gider, nihayet büyürüz. Tıraş oluşumuzun vakti de gelir çatar. Başlarda biraz hevesle tıraşımızı oluruz olmasına, bir zaman sonra o da öteki tüm hevesler gibi kaçar gider. Yaş da biraz ilerleyince, hele de otuzları görünce, kalırız ikide bir tıraş olmak zorunda oluşumuzun verdiği keyifsizliğimizle baş başa.

Çocukken çok istediğimiz şeyleri bugün hiç istemediğimize göre bugün çok istediğimiz şeyleri de gelecekte, diyelim yirmi yıl sonra, hiç istemeyeceğiz sonucunu çıkarmalı mıyız buradan, ne dersiniz? Eğer böyle bir şey varsa, o zaman en akıllı insan hiçbir zaman hiçbir şey istemeyen insandır diyebiliriz rahatlıkla, değil mi? Dileyen düşünedursun, ben bilgisayarın başından kalkıp bir tıraş olayım. Sonra da portakal soyarım herhalde.

11 yorum:

  1. akıllı değil de akil olan galiba,istemek yerine olduğu gibi yaşayabilen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma akil adamlar geldi, onların filmi çekilmedi ya, çok yazık oldu. Serisi filan bile olurdu, Akil Adamlar 1, Akil Adamlar 2...
      Gece gece güldürdüm kendimi. :)

      Sil
  2. Kadınlarda da çoğu durum için aynı çelişki söz konusu. Çocukken isteriz, istemişizdir; büyüyünce can sıkıcı hale gelmiştir... Sanırım insanın doğası böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım kadınlarda da makyaj için geçerli bu durum. O bakımdan şanslısınız. Büyümenize, sakalınızın çıkmasını beklemenize gerek yok. Zaten gözlemlediğim kadarıyla yavrular mavrular da makyaj yapıyor. :)

      Sil
    2. Yo sadece makyaj için değil, birçok konuda.

      Sil
    3. Valla artık o kadarını ben bilmiyorum. :)

      Sil
  3. Hiç tıraş olmak istemediğim halde :) babam tıraş olurken ben de izlerdim onu küçükken. Mühim bir şey sanıyoruz bazı şeyleri belki de. Zaman geçtikçe ne önemsiz ne değil bilememeye başladıkça da uzaklaşıyoruz sanki çoğu şeyden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, maalesef büyüdükçe masumiyetimizi yitiriyoruz hep söylendiği gibi.
      Sakal tıraşını izlemek başlı başına bir keyiftir zaten, bu noktada kız-erkek farkı yoktur zaten. :)

      Sil
    2. Cümlemi gördün mü, üst üste iki zaten çok komik olmuş. :)

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git