15 Temmuz 2013

Hayatımız Sınav

Yaşanmış olaydır:

KPSS'ye girecek olan Sezgin, Van Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin kapısına gelir. Kapıdaki polislerden biri üstünü arar. Cebinde bozuk para vardır. Polis bunların içeri alınamayacağını, şu köşedeki emanetçiye bırakabileceğini söyler. Sezgin emanetçiye yönelir. Cebinde üç tane bir liralık vardır, onu da dolmuş parası olarak almıştır, teslim edip içeri girer. Sınav bitince yine emanetçiye gelir, emanetçi bir lira uzatır kendisine. Şaşkın bir bakışla adama bakar Sezgin. Adam, "abi emanet ücreti zaten iki lira," der. 


Bilen biliyor, ÖSYM'nin enteresan bir uygulaması var artık, içeriye kağıt para hariç hiçbir şey sokamıyor sınava girecek kişi. Kol saati, yüzük, bilezik, toka, bozuk para, kalem, aklınıza ne gelirse. 


İnsanın hınzır aklına geliyor ister istemez, bozuk parayla kopya çekmeyi becerebilen bir kimse kemerle hayli hayli çeker. Öyle ya, kemer serbest, adamın pantolonundaki kemeri de çıkaracak değil ya. Sonra, efendime söyleyeyim, gömleğin düğmesi var, yüzükle kopya çekebilen biri düğmeyle de çekebilir, değil mi? O yine bir şey değil, ayakkabı serbest ayakkabı. Sınav salonuna ayakkabıyla girilebiliyor.  


ÖSYM'nin insanlara yaptığına bak. Madem kapıya onlarca polis dikiyorsun be kardeşim, polislerden biri de insanların emanetini alsın, çok mu zor.

8 yorum:

  1. Emanet ücreti diye bir şey olabilir mi? İnsanları nasıl soyacaklarını şaşırdılar artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam kusyuvam, hani Kastamonu yöresinde bir söz vardır, her şey olabülü, yola taş da düşebülü, ayu da çıkabülü, diye, bu da o hesap, olabilir, burası sınavlar ülkesi, her şey olabilir. Sevgiler.

      Sil
  2. bu sınav öncesi arama olayını ve sınavda bulunması yasak şeyler meselesinin suyunu çıkardılar gerçekten üstad. yıllarca pek çok kayırma olayına engel olamamış devletin başkaca bir zulmü bu. hangi çağda yaşıyoruz cep telefonu olmadan dışarı çıkabilmek mümkün mü artık. bu telefonlar numaralandırılarak sınıfa alınamaz mı yine içeri alınmayan paralar vb.leri de tabii. saçmalık ötesi uygulamaların ülkesiyiz hala :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat Gil kardeşim, bana sorarsan çıkaracakları su bile kalmadı. Hayır, çok zor bir iş olsa, eyvallah dersin de, orada polisin yapacağı, alt tarafı bir masa koymak ve emanetleri almak. Bunu bile düşünemiyorlar. Bir de burası sınav konusunda dünyanın en deneyimli ülkesi, ÖSYM de zaten dünyanın en çok sınav yapan kurumu. Maazallah, deneyimsiz olsaydı nasıl olurdu acaba?

      Selamlar.

      Sil
  3. Şu son 2 senede 8sınava filan girdim.
    allah belasını versin hepsinin. Hep aynı şeyler, aynı aptal uygulamalar.
    Bozuk paralarımı almalar.
    Şu fotoğraftaki sen değilsin demeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Mokoko, hoş geldin. Tabi, fotoğrafı gözlüklü çektirmişsin, tanımamaları normal. :) Şaka bir yana, Allah yardımcın olsun, diyeyim, elimden başka ne gelir ki. Benim durumum da seninkinden pek farklı sayılmaz. Çarkın dişlileri arasına girmeyegör... Söylenecek çok şey var da, hangi birini söyleyeceksin?

      Sevgiler...

      Sil
  4. Buna da tukuruyorum ben. Rezalet.

    YanıtlaSil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git