10 Nisan 2014

Eskişehir

Şehrin eskisi bu kadar güzel, bu kadar çekici oluyorsa hiçbir şehrin yeni olmasına lüzum yok, gerçekten yok. Her gidişimde içimden bunu geçiriyorum.

Bir yere şehir dememiz için olmazsa olmaz iki ölçüt var. Biri temiz olması, öbürü yeşil olması. Yeşilliği belki yeterli değil ama yine de pek çok şehirden daha yeşil Eskişehir. Temizliğineyse diyecek yok. Sokaklar sanki sokak değil evin içi, o derece temiz. Ulaşım çok rahat. Tramvay şehrin hemen her yerinden geçiyor. Bir de kentin simgesi, tam ortasından geçen Porsuk Çayı var ki, adeta şehrin boynunda parıldayan bir kolye. Bu kadar genç, bu kadar hareketli olan şehrin ortasından neden böyle ağır aheste aktığını merak edip durursunuz.

Eskişehir Orta Avrupa kentlerine benziyor. Tarihi yapıların korunması için büyük bir gayret gösterilmiş, hemen fark ediliyor. Keşke daha fazla tarihi yapısı olsaydı.

Eskişehir'in denizi yok, bu yüzden eldeki Porsuk Çayı'nı gözleri gibi sakınıyor Eskişehirliler. Çayın kenarındaki İSKELE tabelasını görünce şaşırmamanız lazım. Bir de yapay gölet yapmışlar, plajı bile var, insanlar denize giriyorlar. Ne zaman gittiysem bizim uçsuz bucaksız Van Gölü'nün kenarında Eskişehir gibi bir şehir hayal ettim ister istemez. Gün gelir olur belki, hayal etmek bedava.

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Selam Elzem, hoş geldin. Güzel memleketin var, kıymetini bil vesselam. :)

      Sil
  2. Son günlerimi geçiriyorum bu güzel şehirde. Gerçekten eşi bulunmaz bir memleket. Güzel anlatmışsın teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pire Kızı, tadını çıkarmaya bak son günlerinin. Sevgiler.

      Sil
  3. Van Denizi kenarina ev yapmayi ben de cok isterim. Gittim gordum Van'i.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yaparsın bir gün. Biz de hayırlı olsuna gelip bir çay içeriz artık. :)
      Selamlar.

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git