4 Ağustos 2015

Olsaydı bir tren yolu

Via
Çocukluğumun geçtiği yer bağlamında birkaç büyük şanssızlığımdan biri, oradan geçen bir tren yolunun olmayışıydı. Trenin geçip geçmemesi önemsenecek bir mesele olmayacaktı, yeter ki bir yolu olsundu. Trenin, diyelim yılda bir kez geçmesi neyime yetmeyecekti? Gerisini gerçekten önemsemeyecektim. Böyle kesin konuşuyorum, zira hiç arabası olmayan yollara da alışıktı benim memleketim, trensiz tren yollarını neden garipsesindi ki?

(Yollar insanlar gibi değildir bilir misiniz, tembelliğe alışmazlar mesela, arabalar, hatta insanlar geçmemezlik etsin, hemen kucağını ota çiçeğe açar, gün geçtikçe de dolar taşarlar bunlarla. Öyle ki, olur da bir gün biri yolunu şaşırır da uğrarsa onun ne zamandan beri böyle tenha olduğunu kolayca çıkarabilir.) 

Hayıflanmakta haksız değilim. Çocukluğumun geçtiği yerde bir tren yolu olsaydı, şimdi torbamda anlatacak ne çok şey olurdu ona dair!

8 yorum:

  1. Çok haklısın, ben de katılıyorum sana.
    Trenden bahsedince. Geçen kitapçıdan bir kitap aldım hiç fikrim yoktu kitap hakkında sanırım da ilk defa duydum yazarı.
    Yazarı Mustafa Kutlu ve kitabın adı Tirende Bir Keman.
    Tiren diye yazması mı, arka kapak yazısının olmamasından mı bilmem bir alasım geldi kitabı. Henüz okuyamadım inşallah okurum en kısa zamanda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Şenay. Yazarı duymuş gibiyim ama tanımıyorum. Kitabı da ilk kez duydum. Tren'in tiren diye yazılma meselesiyle ben de iki yıl önce çalıştığım okulun Türkçe öğretmeni vasıtasıyla karşılaşmıştım. Adam nereden duymuş bilmiyorum, çocuklara tiren diye öğretiyor. Dediğine göre birkaç yıl önce değişmişmiş, eskiden tren'miş artık tiren olmuş falan. Bir yerden duymuş uydurma bir şey, öyle sürdürüp gidiyor. Bakalım nereye kadar gidiyor. :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Harikulade bir resim! Renkler, ışık, görüntünün netlikten fluya hafifçe kayması. Baktıkça dşünüyor insan... Trenler... Aklıma hemen içinden tren geçen kasabalarda geçen hikayelerin anlatıldığı filmler geliyor. Baktıkça gitmeyi düşleyen, gidemedikçe gelen ve gidenlerin hikayelerini yazan büyük dünyalı insanların hikayeleri.
    Çok güzel yazmışsın. Güzel yazıyorsun sen, dingin,barışçıl. Bunu nasıl başarıyorsun, şaşıyorum bazen... Daim olsun.
    Sevgimle, hayatta kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aze. Resim gerçekten güzel. İyi resim seçerim, huyum kurusun. :)
      İçinden tren geçen kentlerde, kasabalarda, hele de köylerde neler neler biriktirilebilir! Üzüldüğüm de bu ya; öyle bir yerde doğmadım ben, neylersin.
      Son söylediklerin için çok teşekkür ederim, beni mahcup ediyorsun.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Evimin önünden geçiyordu tren..Kara tren..kömür kokusu hala burnumda..güzel geçmedi çocukluğum tren ile de ilgili güzel anılarım yok bu yüzden olsa sana verebilirdim,ödünç falan da degil..al senin olsunlar der gibi..

    Gerçekten güzel yazmışsın yazmak istediğim görmek istediğim hissetmek istediğim gibi ..daha dün gece düşünüyordum yazamamayi kelimelere dokememeyi..Kimileri bazi seyleri yaşamak istediği için yazar kimileri ise yaşadığı için yazamaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yağlı Boya. Teklifin hiç de fena durmuyor, mümkün olsaydı hiç hayır demezdim yani. :)
      Teşekkür ederim iltifatın için. İnsan, içindekini kelimelere dönüştüremedi mi en iyisi üzülmeyip müzik dinlemek. Bugün olmasa da yarın mutlaka çıkacaktır o kelimeler.
      Selamlar...

      Sil
  4. Trenleri hep sevdim. Ünvde trenle gidip geldim. Doğu'dan eve trenle gittim geldim. İst'a da trenle gidip geliyorum.
    Hava limanı treninde bana asılan biletçi dışında bir hikayem yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Jardzy. Son cümleni gayet normal karşıladım, zira burası Türkiye. Değişeceği falan da yok. Keşke daha fazla hikâyen olsaydı. Belki de vardır, aklına gelmek için zamanını bekliyordur.
      Sağlıkla...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git