17 Şubat 2013

Ne olursa olsun, yaşamaya mecbursun

Ortada bir sorun olduğu kesin. Ancak sorunun kaynağı belirsiz. Ya bende bir sorun var ya da içinde yaşadığım toplumda. 

Bu toplumun sevdiği hiçbir şeyi ben sevmiyorum, benim sevdiğim hiçbir şeyi bu toplum sevmiyor.  

Bazen duruyorum, durup düşünüyorum, düşünüp bir şeyler çıkarıyorum; yok arkadaş yok, kendimde bir sorun olsa çıkarıp sermez miyim orta yere hemencecik? Öyle kibirli böbürlü biri değilim, Allah korusun, kendimi kıyasıya eleştirmişliğim çoktur, her zaman da yaparım, bundan gocunulmaz, ama hakikaten sorun bende değil, bu toplumda bir şey var, bir düzenbazlık, bir kaypaklık, bir riyakarlık...

İşin, benim açımdan acınası yanı, bu toplumda yaşamaya mahkum olmam, yoksa Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayacağım, bir dakika durmazdım vallaha, çekip giderdim bir yerlere, dünya –çivisi çıkmış ama– henüz cehenneme dönmüş değil, bunu da görmek gerek.

Her şeye rağmen enseyi karartmamak gerek, diye geçiyor içimden.

Bazen;
durup durup durup düşünüyorum,
düşünüp düşünüp düşünüp kendime soruyorum:
Ne oluyor oğlum?

8 yorum:

  1. bende diyorum ki sanırım beni atlamışlar !!!!!!! onca insanın kabullendiğini ben nasıl olur da itiraz ederim mutlaka bende onlardan olmalıyım böylesi çok dikkat çekiyor deli damgası yiyorum...oysa deli olduğumu kimse bilmemeliydi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Susmak güzel. Toplum zaten deliliğin ne olduğuyla ilgilenmiyor ki, kendisi gibi davranmadın mı, sürüden azıcık ayrıldın mı deli damgası yapıştırıyorlar. Anadolu'nun Kayıp Şarkıları belgeselini izledin mi, bilmiyorum, Rize yöresinden Deli Şevki adlı yaşlıca bir adamın sözlerine bayılmıştım, "Benim ismum da Deli Şevki diye koymuşlar," diyor, fondaki ses soruyor, "niye öyle diyorlar?" diye, cevap enfes: "Şimdi, kimseye boyun bükmeyip, kimseye zarar vermeyen adama deli derler." Bundan ötesi var mı?

      Sevgiyle...

      Sil
  2. Estrella Morente 'nin sesi belki en iyi seçim böyle anlarda...yandaki şarkı güzel seçim...Ben de aşağıdakine bayılırım, özellikle ilk 9 saniyesi, içimde bir bıçak döner gibi hissediyorum...Okuyorum yazdıklarını ama her zaman yorum yapamıyorum, güzel şeyler...
    http://www.youtube.com/watch?v=51YSrE0yfCE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba blogdaş, nasılsın, her şey yolunda mı? Müzik olmasa zaten hayatımız iyice bir çekilmez olacak. Geçenlerde biri twitter'da "Allah müzikten razı olsun," yazmıştı, çok hoşuma gitti.

      Estrella'nın Nana'sı da çok hoştur, keşke daha uzun olsaydı. Bir de Que Quieres Que Te Traiga Que'yi de sık sık dinliyorum.

      Estrella candır, müzik daha da candır.

      Sağlıkla, sevgiyle...

      Sil
    2. Herşey olması gerektiği gibi ilerliyor diyelim, diyelim ki öyle olsun :-) Teşekkür ederim.
      Nana 'yı bulamadım, adı daha başka olabilir mi? Lindkini verirmisin ? Diğerini dinledim, çok beğendim..Latinlerin enerjisi olmasa dünya çok renksiz olurdu bence :-)
      Sana da sağlıkla, sevgiyle ...

      Sil
  3. sanırım çoğumuz böyle düşünüyor, aynı şeyleri hissediyoruz çoğu zaman
    ben de neler oluyor bu insanlara, topluma diye sorup sorup cevabını bulamayanlardanım...ve hep söylerim "ben bu zamanda değil çooook daha önceki bir zamanda yaşamalıydım" diye :)
    ama dediğin gibi ne olursa olsun yaşamaya mecburuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ben de milattan önce yaşasaydım ama şimdi bir daha yaşasaydım. :)

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git