9 Nisan 2015

Kedi'nin Bakışı

Çay almak için kanepeden kalkar kalkmaz Kedi uzanmakta olduğu yerden kalkıp aceleyle gidip yerime oturdu. Saatlerdir ben kanepeye kurulmuş kitap okuyordum, o da halının üstünde yayılmış kim bilir neler düşünüyordu. Yıllardır aynı evde beraber yaşıyorduk, bir kez olsun onun böyle bir davranışına tanık olmamıştım. Evin kurallarını bir insandan çok daha iyi biliyordu. Kimin nereye, ne zaman oturacağı da elbette buna dahildi. Hiçbir zaman ne o benim oturacağım yere oturmuştur, ne de ben onunkine oturmuşumdur. Fakat o akşam ne olduysa oldu, benim kalkmamla onun gidip yerime oturması bir oldu. O kadar şaşırdım ki ne edeceğimi bilemedim ilkin. Ardından kendimi teskin etmeye çalıştım. Alt tarafı yerini değiştirmişti Kedi, ne vardı bunda? Çayımı alıp döndüm. Benim yanaştığımı görünce kalkması gerekirdi, oysa hiç oralı olmadı. Kalkmasını söyledim, bana bakmadı bile. Yüzümü ekşitip sesimi de azıcık yükselttim, para etmedi. Şaşkınlığım artmaya başladı. Ne oluyordu bu Kedi'ye? Son çare olarak elimi atmaya yeltendim ama yeltenmemle öyle bir hırladı ki korkudan irkildim. "Ne oluyor sana böyle?" diye sorabildim titreyen bir sesle. Usulca başını kaldırdı. Ve öyle bir bakışla baktı ki bana, ömrüm oldukça unutamayacağım.

6 yorum:

  1. Kediler bana hep en karakterli hayvanlar gelmiştir. Gizemli halleri var.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Lord. Bence de kediler çok sağlam bir karaktere sahipler. Gizemli hem de ne gizemli. Kediler hep gizem sularında dolaşır.
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Kediler olmasa gerçekten hem evler hem de sokaklar çok sıkıcı olurmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sonik Hanım. Evlerle sokaklar yine bir şekilde yolunu bulurdu da, kedilerin olmadığı bir hayat nasıl olurdu acaba?
      Selamlar...

      Sil
  4. bizim evde de bir aydır kedi var, kızın ısrarlarına dayanamayarak sonunda kabul ettik.
    Hem akıllı hem de çok karakterliler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Derin. Bir kedinizin olmasına sevindim. Onunla iyi geçinmeye çalışın. :) Kedi bildiğini okuyan bir hayvandır, fakat siz ona iyi davranırsanız o size iki kat iyi davranır. Umarım kızınla iyi bir arkadaş olurlar.
      Sevgiler...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git