11 Temmuz 2014

3 Boyutlu

via
Bir zamanlar müptelası olmuştum üç boyutlu resimlerin. Bir tanesini saklamıştım, galiba hâlâ bir yerlerde duruyor. Lisede tanıştım bunlarla. Bir hocamız getirip göstermişti. Gördüğüm ilk üç boyutluyu çözmekte epey zorlanmıştım. Çünkü işin tekniğini bilmiyordum. İlk bakan hemen herkes gibi "yanlış tarafa" bakıyordum. Alıştıktan sonra çok zevkli geliyor bunlara bakmak. Şimdi herhangi bir üç boyutlu resimde üçüncü boyutu görmek iki-üç saniyemi alıyor ayıptır söylemesi. 

Eğer aşinaysanız zaten hemen görürsünüz. Değilseniz, resimde gördüğünüz iki boyutlu şekillere takılmayın. Sanki arkada bir şey varmış da onu görmeye çalışıyormuşsunuz gibi bakın. Ayrıca gözünüzü olabildiğince yaklaştırın. Bir süre öylece baktıktan sonra yavaşça uzaklaşın. İnsanlar genelde görünen şekillere takıldıklarından üçüncü boyutu görmekte zorlanırlar. 

Bu resimde iki şey var. İpucu: doğa. Bunu yapan vatandaşın şuradaki galerisine göz atın. Çok güzel şeyler yapmış.

8 yorum:

  1. bi de ne göreyeceğimizi söyleseydin keşke:)hiç bişi göremedim ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gözünü uzağa dikip dalıp gitmiş gibi bak. Yakından bak. Gözlüğün varsa çıkar. İnşallah görürsün.

      Sil
  2. Goruyorum goruyorum!:)) Hala mucize gibi geliyor ya nasil yapiyorlar bunlari:) Eskiden gazetede olurdu. Babam ogretmisti bakmayi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gazetede hiç görmedim ama fena fikir değil, şimdi niye vermiyorlar acaba? Mesela bulmaca sayfalarında her gün bir üç boyutlu resim verseler fena mı olur? :)

      Sil
  3. Ben birkaç tane kızılderili ve birkaç tane pegasus gördüm, umarım doğru şeyler görmüşümdür. İpucu ile uyuşmadığı için teyit ettirmek istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Kılıçlı Voyvoda. Deminden beri Kızılderililerle Pegasus'u nasıl gördüğünü merak edip duruyorum. :)) Demek ki sen üçüncü boyutu aşıp dördüncü boyuta varmışsın. :)
      Biraz daha dikkatli bakmalısın. Sevgiler...

      Sil
  4. Bir Gül ve güle doğru gelen / konan bir kelebek...

    Eskiden gazetelerin en arka sayfasında verilirdi, herhalde senin de hocanın getirdiği dönemdir, çok popüler olmuştu bu resimler. Ben de hep merakla bakardım ne göreceğim diye ama en çok üç buyutlu görebiliyor olmanın mutluluğunu yaşardım. Yüzümde hep çok aptalca bir gülümseme olduğunu düşünürüm.:) Bunda da öyle oldu...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederim Aze, bildin. Demek sen de bizim eski ekiptensin. :) Yalnız ben gazetelerde hiç rastlamadım nedense.
      Sevgiler...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git