15 Temmuz 2014

Büyük sorunlar

Saat gecenin biri. Adam telefonla konuşuyor. Tuvaleti geliyor, konuşmaya ara vermek zorunda kalıyor. Uzun bir ara olmayacak bu, tuvalete gidiş geliş iki dakika bile almayacak ama işte, yine de ara verilecek konuşmaya. 

Hava serin. Soğuk bile denebilir. Bacaklarının üşüdüğünü hissediyor. Şortunu çıkarıp eşofman giyiyor. 

Karnı acıkmış azıcık. Bilerek az yemek yiyor son günlerde, doymadan kalkıyor sofradan. Ağzına bir lokma bir şey atası geliyor, o kadarından bir şey olmaz. Mutfağa yöneliyor. Ekmek poşetini açıyor, küçük bir parça kuru ekmek alıp odaya dönüyor.

Yeniden telefonu alıp yatağa uzanıyor. Bakıyor ki şarjı bitmek üzere. Kalkıyor yine. Şarj aleti nerede? Haydaa, ışığı yakması gerek; gece gece hiç yoktan sürüyle iş çıktı ama başa gelen çekilir. Telefonu şarja takıyor, kulaklığını alıp ışığı da söndürdükten sonra yine yatağa bırakıveriyor kendini.

Bu kez de kulaklığın kabloları birbirine dolanıyor. El yordamıyla açmaya çalışıyor ama zorlanıyor. Uzun bir uğraş verdikten sonra nihayet çözmeyi başarıyor.   

Tam her şey tamam deyip telefon konuşmasına kaldığı yerden devam edecekken aklına bir şey takılıyor. Akşamüzeri kitabın birinde bir şey aramış da bir türlü bulamamış. Dönüp dönüp bir daha bakmış ama faydası olmamış. Neredeydi, hangi sayfadaydı?.. Düşünüyor ama bir çıkar yol bulamıyor.

Bunlar, hayattaki en büyük sorunlardır işte. Günümüzde hemen hemen tüm insanlar böylesi büyük sorunlarla çekişiyor. Sorunlar büyük olunca çözülmeleri de öyle basit olmuyor elbette.

Bunların yanında bir de mutsuzluk, belirsizlik, can sıkıntısı, stres, gelecek kaygısı, işsizlik, güçsüzlük, ülke ve dünyanın boktan gündeminde kaybolma, dört bir tarafı cehaletin kaplamış olması, hemen her gün kadınların öldürülüyor olması, doğa katliamı, hava kirliliği, gürültü, trafik gibi çok daha önemsiz, basit sorunları var insanların. Ancak bunlar, adı üstünde, basit sorunlar olduklarından öyle çok da üstlerinde durulmuyor.

Her şeye rağmen hayat devam ediyor.

6 yorum:

  1. Bizim "büyük sandığımız" o kadar çok sorunumuz var ki. Asıl sorunları gözümüz görmüyor bazen gerçekten :(
    Yada duyarsızlaştık mı artık bilemiyorum. Ama üzülüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Seda. Üzülme bence, çünkü zaten bir dünya sorun var, hangi birine üzüleceğiz. Kendimizi üzdükçe giden bizden gidiyor.
      Selamlar...

      Sil
  2. Küçük sorunları çözünce büyükleri de çözer insan.. Evler tuğlalardan yapılır. Denizler damlalardan. Zaman anlardan oluşur... Yalnız, nanoteknoloji ile damarda robot dolaştırıyorlar, şu kulaklıkların kablosunun dolaşmasına bi çare bulamadılar, bak o sıkıntı işte...
    Sevgimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında nanoteknoloji çağında bazı şeylerin kablolu kalması iyidir. Bir de duvarlar tuğlalardan yapılır dedin ya, günümüzde artık blok duvarlar da var, onu da belirtmek istedim. :p
      Sevgiler...

      Sil
    2. Belirt canım belirt, hiç geri kalma!

      Kablolu kalsın tabi, yakalaması kolay olur. Yok etmesinler, dolanmasını çözsünler.

      Sil
    3. Değil mi ya, bazen karanlıkta telefon düşüyor, kablo sayesinde hemen buluyorsun. :)

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git