18 Temmuz 2014

Yıldızları görüyor musun?

Filozoflar kampa giderler. Gece birisi uyanır. Yanındakinin de uyanık olduğunu fark eder. Ne görüyorsun, diye sorar. Yıldızları, der arkadaşı. Ne anlatıyor sana yıldızlar, diye sürdürür. Öbürü başlar anlatmaya. Filozof bu ya, dünyanın düzeninden girer insanın beyin hücrelerinden çıkar. Yarım saat alır cevaplaması. Bitirdikten sonra bir süre sessizlik olur. Bu kez o sorar arkadaşına: Ya sen ne görüyorsun? Ben de yıldızları görüyorum, diye yanıtlar arkadaşı. Peki, sana ne anlatıyor yıldızlar, der. Filozof cevabı yapıştırır: Aptal, çadırı çalmışlar.

5 yorum:

  1. :) Pratik olmak lazım bazen balıklama konuya dalmamak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen de filozof bile olsak kendi sınırlarımızı bilmek. Selamlar Myna.

      Sil
  2. Sınırlarımızı bilmek ile kabul etmek arasında da ince bir çizgi vardır.
    Arkadaş haklı, çadır çalınmış o hala felsefeden bahsediyor. Ama olsun bir yandan da, çadır bulunur şimdi olmasa sonra, ama yıldızlar hakkında akla gelen bir daha akla gelmez belki...
    Sevgimle.

    YanıtlaSil
  3. :))
    Yıldızlar, deniz, mavinin her tonu, ağaçlar, sarı buğday tarlaları...Bunlar bizim için yaratılmıştır ancak bizim değillerdir, sahibi vardır. Kendi nazarımızda bu güzelliklere yüklediğimiz anlamlar, evet işte o bizimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlara iç huzuruyla doya doya baktığımız zaman, işte en çok o zaman bizimdirler, o an kim alabilir elimizden onları? Buğday başaklarına bakarken düşündüklerimiz, denizin mavisinin bize çağrıştırdıkları... İşte en çok bunlar bizimdir.

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git