12 Kasım 2014

Serçenin yuvasında bir nar olsa

Bir serçe kuşu günde birkaç nar tanesi yiyerek yaşamını sürdürebilir. Nasıl ki biz insanlar zor koşullarda günde çok az da olsa bir şeyler yiyerek hayatta kalmayı başarabiliriz, serçeler de günde birkaç nar yiyerek hayatta kalabilirler kanımca. Serçelerin gözünden bakarsak, çok iyi bir hayat olmayacağı kesin. Ama işte, adı üstünde, zor koşullar.

(Kış yaklaşınca ister istemez aklıma geliyor bu. Serçe göçmeyen bir kuştur, sınıfta çocuklara da söyledim bunu dün. Bundan ötürü kışın çok yiyecek sıkıntısı çeker. Her kim ki karlı günlerde serçelerin ne yiyip içtikleri üzerine iki dakikasını ayırıp düşünür, en yüce insan odur.)
.
Bir serçenin bir narı olsa, yalnızca bir narı, bütün bir kışı onunla geçirebilir. Günde birkaç tane yiyerek baharı getirebilir. Gelgelelim, bu yeryüzünün düzeni öyle bir düzen değil. Serçenin, yuvasına narı taşıyabilecek gücü yoktur. Yuvasında da zaten narın sığacağı yer yoktur. İşte keşke sözcüğünün doğduğu yerdir burası. 

4 yorum:

  1. Şimdi biliyorum keşke ne demek.
    Çok güzel..

    YanıtlaSil
  2. Varlık Dergi'nin yazınızı yayımlamadığı kısımdan geldim. Bence kötü şeyler yazarak iyi şeylere gidilir'i kafanızdan atın size göre değil. Çok güzel yazıyorsunuz. Burayı severek takip edeceğim bundan sonra. Hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kalemderi, hoş geldin. Teşekkür ederim, teveccühün. Gene bekleriz, sevgiler...

      Sil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git