15 Aralık 2014

Başkalarında gördüğümüz

"Başkalarında gördüğümüz bizde de mevcuttur."

3 yorum:

  1. Bugün birinin bana sanırım "beyaz" bir yalan ya da eksik ifade belki, -her neyse- söylediğini fark ettim. Düşünürken ne desem şimdi diye buna rastladım. Acaba bende öyle miyim ki görüyorum, diye düşünürken buldum kendimi.
    Bu söz bu kapsama girer mi acaba sence?
    Gerçi herkesin beyaz yalanları vardır. Olmasa karşımızdaki her daim toparlamak, ilişkiyi yönetmek zor olabilir. Ben yine de çoğunluk ne olursa olsun "dümdüz" olunması gerektiğini hayal etmişimdir. Ama kendim de hayalimden şüpheliyim. Kişi, kendisi bile beyaz yalanlar söyleyerek kendisini idare ederken, bu karmaşık zihin yapımız, ID lerimiz, egolarımız ile başkasını nasıl kırmadan üzmeden idare edeceğiz değil mi?
    Olur öyle şeyler, vardır bir "güzel" sebebi değil mi?

    Hayatla kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Einstein'ın söylediği daha başka bir şey sanki. Yani, başkalarında görüp de bizde de olmasını istediğimiz şeyler aslında bizde de vardır; istesek biz de onlara sahip olabiliriz demeye getiriyor galiba.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ilginç bir bakış açısı. Ben bu sözü daha çok psikoloji içinde okumuştum. Hatırladığım şöyleydi daha çok: Başkalarında kızdığımız, rahatsız olduğumuz ya da sevdiğimiz özellikler bizde de olanlardır. Birinde merhamet olduğunu görebiliyorsak, ya da birine yaptığı birşeylerden dolayı kızıyor isek, kendimizde benzer şeyleri yapıyor olabiliriz. Ben emin değilim ama artık bundan. Sana sormuştum bende.
    Peki.
    Hoşça kal.

    YanıtlaSil

Yorumunuzda bir web sayfasına bağlantı vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

Yorumlarla ilgili notlar için buradaki sayfanın sonuna bakabilirsiniz.

Sayfa başına git